Aangenaam, ik ben Ruurd Portman

Ruurd Portman

Sinds 2000 werk ik op het snijvlak van bedrijfsvoering en IT. In verschillende rollen, als externe consultant of als interne medewerker. In 2015 heb ik PIT opgericht en me sindsdien volledig gericht op digitale transformaties.

In die periode verscheen de term digitale transformatie als hype-woord in alle media. Ik zag de grote consultancybureaus over elkaar heen buitelen om het onderwerp te claimen. Tegelijk zag ik dat ze eigenlijk ook niet zo goed wisten wat ze ermee aan moeten. Veelal zie en hoor je grootse en meeslepende cases met hele hippe technologie. Ik dacht: “mooi, maar wat moet het gemiddelde bedrijf hiermee? Wat moet je nou doen als je een groot of middelgroot bedrijf hebt en je wil voorbereiden op de onvermijdelijke digitalisering die alles gaat raken.”

Gedreven door die vraag heb ik de PIT methode ontwikkeld.

Onze werkwijze

PIT: Plan - Implementeer - Transformeer

Sterk gebaseerd op inzichten uit gedegen wetenschappelijk onderzoek van MIT Center for Digital Business en Capgemini Consulting, praktisch vertaald op basis van mijn jarenlange ervaring. En door de jaren heen aangevuld met nieuwe inzichten en elementen uit de rijke literatuur en publicaties die er inmiddels over het onderwerp beschikbaar zijn.

Onze kernwaarden zijn Nuchter, Bekwaam, Actie, Oprecht. Deze waarden zitten verweven in de PIT methode en zal je ervaren als je met ons werkt.

Aan de TU Delft heb ik Complex Systems Engineering and Management gestudeerd. Daar heb ik geleerd dat complexe uitdagingen nooit massief zijn – ze bestaan altijd uit een kluwe of aaneenschakeling van kleinere uitdagingen. Door mijn sterk analytische vermogen en nuchtere en praktische grondhouding ben ik goed in staat complexe uitdagingen op te knippen in behapbare brokjes. Hierdoor wordt duidelijk wat de werkende principes zijn en waar de mogelijkheden liggen verandering aan te brengen in de huidige situatie.

Jolanda van Zanen

Jolanda van Zanen

Directeur BAM Infra Energie & Water bv

"Ruurd is in staat een gedegen visie te vormen en deze te vertalen naar concrete stappen. Hij vervult verschillende rollen, van ontwerper/architect tot projectmanager (hij is denker én doener). Hierdoor kunnen resultaten snel gerealiseerd worden wat dan ook snel tot successen leidt in de bedrijfsvoering. Ik heb erg prettig samengewerkt met Ruurd."

 

Het project bij BAM Infra Energie & Water bv is genomineerd voor de Computable Award 2019 – ICT-project van het Jaar in het Grootbedrijf.

henk broeders

Henk Broeders

voormalig directievoorzitter Jaarbeurs

"Ik 'recommend' Ruurd graag. Ik heb ervaren hoe Ruurd een zeer complex en lastig programma (volledige vernieuwing van het complete ICT landschap van een middelgrote organisatie, na jaren van stilstand) onder controle brengt en onder controle houdt. Niet alleen in financiële zin maar ook inhoudelijk. En belangrijker nog ook in doorlooptijd. Hij doet dat door een en ander realistisch te benaderen, vanuit een degelijke basis aan ICT-kennis en vaardigheden, maar ook vanuit een grote betrokkenheid bij de betrokken onderneming.
Daarnaast heb ik ervaren dat het prettig samenwerken is met Ruurd."

Meer weten?

Neem contact op voor kennismaking

Via Skype of bij jou op kantoor